Napelemes áramtermelés

Lakossági méretű napelemes rendszerek saját felhasználásra 2-50kWp

Napjainkban a napelemes áramtermelő rendszerek  terjedésének lehetünk szemtanúi. Ennek egyik oka, hogy az utóbbi években a napelemek és szolár  termékek ára hazánkban rendkívüli módon csökkent  és a napelemes rendszerek  már 10 év alatt megtérülhetnek. A rövid megtérülésnek köszönhetően a napelemes, megújulós rendszerek a lakosság körében is rohamosan terjednek. 

 Miért-éri-meg.jpg

Mert  tiszta energiát termel, csökkenti energia költségeit, saját maga termeli meg a villamos energiát ami függetlenséget jelent és  nem, utolsó sorban környezet tudatos megoldás ellentétben a szén és egyéb fosszilis tüzelőanyagokat használó megoldásokkal. Nincsen mozgó alkatrésze, rendkívül megbízható, a várható élettartama ma már 40-50 év. Könnyen telepíthető és a karbantartási költsége minimális vagy nulla.

Az Ensolar system a villamos energia tárolásra kettő rendszer típust tud ajánlani a helyi infrastruktúrának és egyéni igényeknek megfelelően. Azoknak a háztartásoknak és létesítményeknek, amelyek hagyományos villamos energia ellátását a közüzemi hálózat biztosítja, a hálózatra visszatápláló napelemes rendszer telepítése a legelőnyösebb megoldás.

Cégünk vállalja a napenergia hasznosító rendszerek

 • Tervezését
 • Kivitelezését
 • Engedélyek ügyintézését
 • Pályázatok írását és lebonyolítását
 • Meglévő és új rendszerek szervizelését és üzemeltetését

 

Hogyan működik a napelemes rendszer?

A napelem a nap sugárzásából elektromos áramot állít elő. A fotovoltaikus  rövidítve (PV) napelemes  rendszer az így nyert egyenáramot egy hálózati inverteren keresztül váltóárammá alakítja át, ami már közvetlenül felhasználható bármilyen hétköznapi elektromos berendezés üzemeltetésére vagy elektromos közhálózatba való betáplálásra.

hálózatra-visszatápláló-napelemes-rendszer-kép..jpg

Hálózatra kapcsolt rendszer kiemelt előnyei 

 • Olcsóbb bekerülési költség
 • Gyors megtérülés
 • Mindenhol működik
 • Könnyen és gyorsan szerelhető
 • Szinte karbantartás nélkül is üzemeltethető 

Hálózatra kapcsolt villamos energia termelés  a legelterjedtebb mivel egy egyszerű és korszerű megoldás, amely az egész évi áramfogyasztást fedezheti, hiszen az időjárás függő áramtermelést a villamos hálózat kiegyensúlyozza.

Szigetüzemű-napelemes-rendszer-kép.1.jpg

Szigetüzemű rendszer kiemelt előnyei

 • Ott is alkalmazható ahol nincs közhálózat
 • Átállási lehetőség kis feszültségű fogyasztókra
 • Teljes leválás az áramszolgáltatóról


A szigetüzemű rendszereket olyan fogyasztási helyekre javasoljuk ahol nem elérhető a villamos közhálózat és semmilyen módon nem oldható meg ennek kiépítése.

Mivel a közvetlen felhasználás különböző rendszer típust  és teljesítményt  igényelhet, lakossági (2-50kWp)  ezért kérjük Önt, hogy minden kérdését és igényét előzetesen munkatársunkkal egyeztetve gondolja át annak érdekében, hogy a legoptimálisabb rendszert és finanszírozási modellt tudjuk Önnek bemutatni. 

Az Ensolar system a napelemes rendszereit minden egyedi igényt kiszolgálva a megrendelőnek kulcsra készen adja át.

Szabadulj meg az egyre növekvő villamos energia költségtől és  használj megújuló energiaforrást!

Akciós-naplem-villám-árpon.jpg

Tavaszi akciónk keretében lakossági felhasználóknak kiemelt kedvezményeket adunk napelemes rendszereink árából!

 

Családi-napelem-kació-1.8mFt.jpgLakossági-napelem_box.jpg